poniedziałek, 24 luty 2020 11:53

NIECODZIENNA LEKCJA TECHNOLOGI GASTRONOMICZNEJ

Napisał
Oceń ten artykuł
(1 głos)

Dnia 21 lutego 2020 roku uczniowie klasy II technikum mieli okazję wziąć udział w niecodziennej lekcji technologii gastronomicznej. W ramach zajęć, których tematyką były produkty zbożowe, młodzież udała się do  młyna w Nowodworach, gdzie zapoznała się z pracą młynarza oraz etapami produkcji mąki. Jeden z właścicieli, Pan Wojciech Stanisławski, oprowadził naszą grupę, pokazując pracujące tam maszyny i opowiedział o tym jak ziarno zboża zamienia się w mąkę. Mieliśmy również okazję zobaczyć laboratorium, w którym odbywa się  szereg analiz zboża, będącego surowcem do produkcji mąki. Uczestnicy wyprawy byli pod ogromnym wrażeniem tego co zobaczyli.

Dziękujemy Panu Stanisławskiemu za umożliwienie nam poznania tajników produkcji mąki i poświęcony czas.

Pozdrawiamy

 

Czytany 776 razy

logofooter

Kontakt

Zespół Szkół
Ogólnokształcących i Zawodowych
w Ciechanowcu


  • Dyrektor Szkoły
    mgr Łukasz Godlewski
    (86) 277 11 35
Top